Інноваційна система швидкої екстракції SOXTHERM компанії C.Gerhardt є найвисокопродуктивнішою  системою з наявних на ринку лабораторного обладнання. За допомогою SOXTHERM можливо аналізувати до 24 різних зразків одночасно. Апарат працює в повністю автоматичному режимі і не потребує постійного контролю з боку оператора. Програмне забезпечення контролює і записує всі результати етапів аналізу і роботи пристрою. Керування апаратом можливе за допомогою ПК з програмним забезпеченням SOXTHERM Manager, або за допомогою окремого блоку управління MULTISTAT.

Модельний ряд екстракційних систем  SOXTHERM  представлений 2-, 4- і 6-місними приладами. П`ятиступеневий процес екстракції на установках SOXTHERM дозволяє проводити аналіз до чотирьох разів швидше, ніж за класичною схемою. Для аналізу можуть використовуватись екстракційні стакани об`ємом 100 і 150 мл. Використаний розчинник може бути практично повністю відновлений. Всі технологічні параметри і параметри безпеки контролюються автоматично. Ідеальним рішенням для визначення загального вмісту жиру є комбінація систем HYDROTHERM і SOXTHERM.

Переваги SOXTHERM:

  • повна документація процесу, відслідковуваність та відтворюваність результатів;
  • працює в повністю автоматичному режимі;
  • блок управління MULTISTAT дозволяє поєднати роботу 4 систем одночасно;
  • високий рівень захисту оператора при роботі з розчинниками;
  • знижена витрата охолоджуючої води;
  • підходить для усіх розповсюдженних розчинників;
  • використання для пробопідготовки при аналізі слідових кількостей.

Порівняльні характеристики систем екстракції  SOXTHERM

Модель SOX 2-place SOX 4-place SOX 6-place
Кількість місць 2 4 6
Макс. витрати охолоджуючої води (л/хв) 3 3 3
Тиск охолоджуючої води (бар) 1-6 1-6 1-6
Номінальна напруга (В) 230/115 230/115 230/115
Номінальна потужність (Вт) 400 800 1200
Вага (кг) 28 36,5 43
Розмір Д/Ш/В (мм) 250/410/580 405/410/580 565/410/580
Макс. температура (°C) 300 300 300
Точність температури (°C) +/- 0,5 +/- 0,5 +/- 0,5

 

Системи екстракції для визначення жиру за методом Сокслета

Найчастіше екстракцію жирів проводять з використанням апарату Сокслета, який дозволяє проводити вилучення жирів з проби багатократно однією й тією ж порцією розчинника. Спочатку ектсрактор Сокслета був розроблений для екстракції ліпідів з твердих сумішей, але згодом його застосування значно розширилось. Екстракційний апарат виробляється зі скла та складається з трьох основних частин: холодильника, екстрактора і прийомної колби. Для розміщення наважок дослідної проби використовують спеціальні патрони, або пакетики з фільтрувального паперу.

Метод Сокслета відрізняється високою відтворюваністю отриманих результатів, через що його використовують у ролі арбітражного методу. Отриманий в ході екстракції жир можна досліджувати за якісним складом. Вагомим недоліком методу є велика витрата часу при одиничному визначенні, близько 6-8 годин. Але на сьогоднішній день розроблені автоматичні системи екстракції, які дозволили зменшити навантаження на оператора.

Компанія “АЛСІ” ЛТД є офіційним дистриб`ютором компанії C.Gerhardt, яка є провідним світовим постачальником лабораторного обладнання та аналітичних систем для різних галузей промисловості. Наші спеціалісти радо допоможуть Вам підібрати як класичні системи екстракції, так і автоматичні необхідної продуктивності.

Потрібна консультація?